Kašovitá dieta

Kašovitá dieta je jednou z diet s modifikovanou strukturou stravy. Potrava, kterou by měl pacient přijímat, by měla konzistenčně být na přechodu mezi hustým pyré a stravou měkkou. Podávají se už tedy pokrmy, které jsou rozmixovány na husté pyré s možným obsahem kousků.

Tuto dietu lze už na rozdíl od tekuté diety užívat i dlouhodobě, pokud se dbá na dostatečné nutriční složení stravy tak, aby byla plnohodnotná. Krátkodobě bývá doporučována např. pacientům po operačních výkonech trávicího traktu, někdy i v kombinacemi s jinými speciálními dietami individuálně podle potřeb pacienta.

Stravu je možné mixovat, abychom dosáhli hustší konzistence, je možno pak také nechat odkapat část tekutiny přes plátýnko, aby bylo pyré hustší.

Více o technologické úpravě pokrmů a našich nápadech na recepty najdete v odkazech níže.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky