Dozlatova pečená zelenina s dipem

07.04.2021
  •  4 velké mrkve
  • 10 kusů chřestu
  • 4 pórky
  • 400 g brambor typu A (raději menší brambory)
  • olivový olej - 2 lžíce
  • 100 g ricotty
  • citrón
  • sůl, pepř
  • hrst pažitky

1. Předehřejeme troubu na 180°. 

2. Na plech vyložený pečícím papírem dáme očištěnou (neoloupanou), na hranolky nakrájenou zeleninu, kterou jen jemně pokapeme olejem, osolíme a opepříme.

3. Zeleninu pečeme asi třičtvrtě hodiny dozlatova a měkka.

4. V misce si připravíme dip.

5. Ricottu smícháme s najemno nasekanou pažitkou, solí a pepřem a kapkou citrónové šťávy

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky