Hovězí rolka s rýží (2 porce)

06.08.2021

Skvělá volba na oběd, který uspokojí i milovníky masa.

  • 200 g libového hovězího masa
  • několik plátků kvalitní libové šunky s vysokým podílem masa (nad 80 %)
  • vejce
  • 2 polévkové lžíce nízkotučného mléka
  • 1 polévková lžíce krupice
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek rýže
  • petrželová nať, případně pár lístků čerstvé bazalky

Libový hovězí plátek naklepeme a případně dochutíme špetkou soli. V misce rozšleháme vejce a vsypeme do něj krupici a přimícháme mléko. Směs promícháme a necháme 10 minut stát, aby krupice mohla nabobtnat. Misku potom ponoříme do vodní lázně, přidáme do směsi šunku nakrájenou na kostičky, a necháme vařit do vzniku hutné směsi. Tu poté lžičkou naneseme na připravený plátek masa a rovnoměrně ji po mase rozetřeme. Doporučujeme směs ještě posypat nasekanou petrželkou či bazalkou, které rolku dochutí. Takto připravené maso srolujeme. Rolku můžeme obvázat provázkem určeným pro vaření, nebo propíchat párátky, aby se při pečení nerozpadala. Maso pečeme na sucho, po opečení ze všech stran jej podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí (pozn. místo vody lze použít například netučný vývar, na který je odkaz zde). Mezitím v hrnci necháme uvařit rýži.

Šťávu z masa zahustíme moukou, kterou jsme si předem nasucho opražili na pánvi.

Nakrájenou rolku servírujeme s uvařenou rýží, kterou přelijeme masovou šťávou.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky