Roštěná v rajčatové omáčce s těstovinami (1 porce)
Variace se sníženým obsahem tuku na velmi oblíbený pokrm pro malé i velké.

- 100 g hovězího masa (roštěné - přibližně 8 g tuku)
- velká polévková lžíce rajčatového protlaku (přibližně 0,05 g tuku)
- čajová lžička másla (přibližně 4 g tuku)
- 10 g hladké mouky (přibližně 0,2 g tuku)
- 5 polévkových lžic netučného mléka (přibližně 0,2 g tuku)
- 100 g vařených semolinových těstovin (přibližně 2 g tuku)
- jedna porce obsahuje přibližně kolem 14-15 g tuku
Plátek hovězího nejprve naklepeme a ochutíme solí. Na pánvi jej nasucho opečeme s obou stran, poté pečeni podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit do měkka. Po změknutí masa přidáme lžíci rajčatového protlaku, dobře promícháme s vypečenou masovou šťávou. Na pánvi nebo v hrnci vedle si nasucho opražíme mouku. Do rajčatové směsi přilijeme mléko a přisypeme opraženou mouku. Celé promícháme a necháme provařit 2-5 minut. Ve vedlejším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a uvaříme těstoviny. Po mírném zchladnutí omáčky k ní vmícháme čajovou lžičku másla, abychom pokrm zjemnili. Rajčatovou omáčku s roštěnou podáváme s těstovinami.