Šťavnaté vepřové se zeleninou

07.04.2021

Ingredience na 2 porce:

  •  500 g libového vepřového masa
  •  75 ml zeleninového vývaru (v lepším případě domácího, viz zde)
  •  1 lžíce olivového oleje
  •  2 velké mrkve (oloupané, nakrájené na nudličky)
  •  hrst najemno nasekaného pórku
  •  na ochucení špetka nasekané petrželky, snítka tymiánu, půl lžičky drceného kmínu
  •  pepř

1. V misce si rozmícháme olej, vývar a koření s bylinkami.

2. Směs vetřeme do masa a celé maso vložíme do zapékacího pytlíku.

3. Oškrábanou a nakrájenou zeleninu přidáme do pytlíku k masu. 

4. Pytlík zavážeme a dáme na plech. 

5. Necháme péct v troubě předehřáté na 200°C přibližně 45 minut.

6. Celý pytlík vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.

7. Maso krájíme na plátky a servírujeme se zeleninou

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky