Technologická příprava potravin pro dietu 3 MAL

23.05.2021

Pro dietu 3 MAL nejsou charakteristická omezení v přípravě jídel, možné je vaření, dušení, pečení i smažení (vhodné jednou týdně).

Dále je vhodné alespoň jednou týdně zařadit sladký pokrm.

U osob s časným pocitem plnosti je možným řešením jíst menší porce vícekrát denně (4-⁠6x denně).

Podle rozhodnutí nutričního terapeuta může být u některých osob zvolena výživa pomocí tzv. sippingu, což jsou tekuté nutriční přípravky s vysokým energetickým obsahem a přesně stanoveným složením. Nutriční terapeut případně určí, který produkt je pro daného jedince ideální.

Minimální doporučený příjem bílkovin je 1 g/kg tělesné hmotnosti.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky