Technologická příprava potravin pro dietu č. 9S
Vhodné - vaření, dušení, pečení na vodě a pod pokličkou, lze proto použít jak mikrovlnou, tak horkovzdušnou troubu
Nevhodné - smažení (výrazně se tím zvyšuje množství tuků v připravovaném jídle, riziko tvorby přepalovaného tuku), vyhnout se proto i jídlům připravovaným na cibulovém základě (osmažená cibule)
Důležité je nepoužívat během těchto tepelných procesů tuky. Teprve až do hotových jídel je možno přidávat povolené tuky.

Např. maso je možné opékat, ale nasucho a případně podlévat nemastným vývarem či vodou.
Zajímavost: Důležité je dát pozor i na jíšku. Jíška je de facto osmažená kašovitá mouka, takže pro tuto dietu naprosto nevhodná. Pro zahušťování pokrmů lze ale použít např. mouku, kterou si nasucho opražíme, nicméně se snažíme vyhnout zbytečnému zahušťování, aby strava co nejméně zatěžovala trávicí ústrojí