Základní zeleninový vývar

07.04.2021

Skvělé jako základ i pro další recepty, proto nevadí, když zbude. Lze jej nalít do plastové mističky a dát zamrazit na příště.

  • 2 velké mrkve
  • 2 kořenové petržele
  • 1 celer
  • 2 velké cibule
  • česnek (podle chuti 3-4 stroužky)
  • petržel kudrnka (8-10 stonků - opět podle chuti)
  • bobkový list (2 listy)
  • pepř v celku (5 kuliček) a nové koření (4 kuličky)
  • 2,5 l vody

1. Veškerou zeleninu omyjeme, oloupeme a mrkev, celer a kořenovou petržel nastrouháme na struhadle nahrubo. 

2. Všechny ingredience společně dáme do velkého hrnce a dáme vařit. 

3. Necháme vařit 30 minut.

4. Vývar necháme chvíli vychladnout a přecedíme přes síto. Pokud nemáte jemné síto, můžeme vývar přecedit třeba přes látkový kapesník.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky