Žemlový jablečný nákyp

06.08.2021

I s dietami s omezeným množstvím tuků lze mlsat! 

  • 100g světlého toustového chleba ( přibližně 2 g tuku)
  • 100 g oloupaných a nastrouhaných jablek
  • 20 g cukru krystal + 10 g cukru krystal
  • 1 bílek (přibližně 0,2 g tuku)
  • celkem přibližně kolem 2 g tuku (:O)

Formu vyložíme pečícím papírem. Do formy položíme tenké plátky toustového chleba, které jsou zvlhčené vodou, nebo pro lepší chuť šťávou, která nám zbyla při strouhání jablka. Na toustový chléb dáme vrstvu nastrouhaných oloupaných jablek, kterou posypeme 20 g cukru krystal. Celé přikryjeme zbylým navlhčeným toustovým chlebem a necháme péct 10-15 minut ve vodní lázni. V misce vedle vyšleháme z bílku sníh a zašleháme do něj 10 g cukru. Sníh navrstvíme na žemlový nákyp a necháme znovu zapéct v troubě do zlatova.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky