Bramborové gnocchi (noky)
- půl kila brambor (typu C nejlépe)
- 50 g hladké mouky + 50 g hrubé mouky (nebo krupice)
- 1 celé, našlehané vejce
- špetka soli
Recept je v podstatě podobný, jako recept na bramborové knedlíky.

1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a na struhadle nastrouháme. Místo struhadle je možné využít rovnou mačkátko na brambory.
2. Přidáme vejce, hladkou mouku a hrubou mouku (krupici) a sůl a hněteme v ruce do vytvoření nelepivého těsta. Pokud těsto stále příliš lepí, přidáváme postupně vždy malé množství hrubé mouky, dokud nebudeme s konzistencí spokojeni.
3. Z těsta vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na stejně velké kousky. Každý kousek můžeme ještě v ruce uválet do kuličky a zatlačit na něj vidličkou.
4. Gnocci vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Z pravidla by měly být uvařeny do několika minut.