Chutné tofu s restovanou zeleninou - vše v jedné pánvi (1 porce)
Doporučené množství bílkovin při nízkobílkovinné dietě lze individuálně vypočítat tak,
že vynásobíte svojí váhu hodnotou 0,6 (vyjde spodní hodnota množství bílkovin,
kterou byste za den měl/a přijmout), dále svojí váhu vynásobíte hodnotou 0,8.
Množství bílkovin přijatých potravou by se mělo pohybovat v tomto rozmezí.
Doporučené množství bílkovin pro 60 kg jedince při nízkobílkovinné dietě je tedy přibližně 36 g - 48 g na den
U jednotlivých surovin je v závorkách uvedeno přibližné množství bílkovin na danou porci.

- 100 g tofu (přibližně kolem 12 g bílkovin)
- lžička olivového oleje
- stroužek česneku
- paprika červená (100 g paprika přibližně 1-2 g bílkovin)
- 100 g cherry rajčat (přibližně 0,9 g bílkovin)
- cibule (100 cibule přibližně 1 g bílkovin)
- 100 g brokolice (přibližně 3 g bílkovin)
- = přibližně 19 g bílkovin na porci
Osušené tofu nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Papriku, cibuli a brokolici nakrájíme, cherry rajčátka necháme vcelku. Na rozehřáté pánvi rychle osmahneme na plátky nakrájený česnek a rychle vsypeme připravenou zeleninu a tofu. Restujeme za občasného promíchání přibližně 3-5 minut. Dle chuti je poté možno přidat pár kapek sójové omáčky (pozor na množství použité omáčky, na 100 ml připadá přibližně 16 g soli a 8 g bílkovin - je třeba to poté tedy započítat do celkového množství bílkovin!!!).