Králík na broskvích s bramborovým sněhem (1 porce)
Jemné králičí maso s nadýchanými bramborami - jde to i s minimem tuků!
Při dietě s nízkým obsahem tuků by se množství tuků přijatých potravou u dospělého jedince mělo typicky pohybovat do 40 g. Množství tuků jednotlivých surovin je uvedeno v závorkách.
- 100 g králičího masa (z hřbetu bez kosti- přibližně 3 g tuku)
- čajová lžička másla (přibližně 4 g tuku)
- 100 g kompotovaných broskví - na plátky nakrájené a oloupané (přibližně 0,1 g tuku)
- sůl
- 200 g brambor (přibližně 0,2 g tuku)
- celkový obsah tuků je přibližně kolem 8 g
Králičí maso jemně osolíme a pečeme nasucho na pánvi. Opečené maso podlijeme trochou vody a necháme v troubě upéct do zlatova. Předtím, než je maso dopečené, přidáme do šťávy, co se vypekla z masa, plátky kompotovaných broskví. Vše upečeme do měkka. Na zjemnění po vytažení z trouby a mírném zchlazení přidáme na zjemnění máslo.
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v jemně osolené vodě do změknutí. Brambory po scedění prolisujeme.