Krůtí burger s lahodnou zeleninou a avokádovým pestem (1 porce)

06.08.2021

Zdravý burger - skvělý do horkých dnů i jako chutná večeře

  • 125 g mletého krůtí masa (0-8 g sacharidů)
  • žitná bulka (23 g sacharidů)
  • ½ avokáda  ( přibližně 6 g sacharidů)
  • rajče (přibližně 2 g sacharidů)
  • 1 list ledového salátu
  • cuketa - několik plátků
  • 20 ml olivového oleje 
  • 20 g kešu oříšků (přibližně 5 g sacharidů)
  • pár kapek limetkové šťávy na dochucení
  • = celkem přibližně kolem 44 g sacharidů

Mleté maso okořeníme solí, najemno nasekanou bazalkou a trochou rozmarýnu.

Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky, list salátu omyjeme a necháme odkapat.

Omytou cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu. Po 15 minutách cuketu osušíme a necháme opéct na pár kapkách olivového oleje na pánvi.

Z masa vytvarujeme burger a vložíme jej v pekáčku do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme dozlatova.

Mezitím připravíme avokádové pesto. ½ avokáda, neslané kešu oříšky, olivový olej a pár kapek limetkové šťávy necháme v mixéru rozmixovat, do vzniku jemné pasty bez hrudek.

Rozřízneme žitnou bulku napůl a nasucho ji opečeme na pánvi.

Opečenou bulku potřeme pestem, dále na ní položíme krůtí maso, rajče, salát a cuketu a přiklopíme druhou polovinou bulky.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky