Krůtí burger s lahodnou zeleninou a avokádovým pestem (1 porce)
Zdravý burger - skvělý do horkých dnů i jako chutná večeře

- 125 g mletého krůtí masa (0-8 g sacharidů)
- žitná bulka (23 g sacharidů)
- ½ avokáda ( přibližně 6 g sacharidů)
- rajče (přibližně 2 g sacharidů)
- 1 list ledového salátu
- cuketa - několik plátků
- 20 ml olivového oleje
- 20 g kešu oříšků (přibližně 5 g sacharidů)
- pár kapek limetkové šťávy na dochucení
- = celkem přibližně kolem 44 g sacharidů
Mleté maso okořeníme solí, najemno nasekanou bazalkou a trochou rozmarýnu.
Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky, list salátu omyjeme a necháme odkapat.
Omytou cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu. Po 15 minutách cuketu osušíme a necháme opéct na pár kapkách olivového oleje na pánvi.
Z masa vytvarujeme burger a vložíme jej v pekáčku do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme dozlatova.
Mezitím připravíme avokádové pesto. ½ avokáda, neslané kešu oříšky, olivový olej a pár kapek limetkové šťávy necháme v mixéru rozmixovat, do vzniku jemné pasty bez hrudek.
Rozřízneme žitnou bulku napůl a nasucho ji opečeme na pánvi.
Opečenou bulku potřeme pestem, dále na ní položíme krůtí maso, rajče, salát a cuketu a přiklopíme druhou polovinou bulky.