Pečená krupicová kaše s čerstvým ovocem

07.04.2021
  • 250 ml polotučného mléka
  • 25 g krupice
  • ovoce dle chuti a sezónní dostupnosti - jahody, borůvky, broskve
  • moučkový cukr dle chuti
  • pečící papír

1. V hrnci rozmícháme moučkový cukr, mléko a krupici, promícháme a za stálého míchání přivádíme k varu, dokud krupicová kaše nezhoustne.

2. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem (ten předtím můžete namočit, aby se lépe tvaroval) a nalejeme do ní polovinu kaše. 

3. Na kaši položíme ovoce a zalejeme jej zbytkem kaše. 

4. Necháme péct v troubě předehřáté na 180° dozlatova.

5. Po dopečení můžeme navrch přidat znovu plátky ovoce. Podávat lze teplé i studené.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky