Šťavnaté vepřové se zeleninou
07.04.2021
Ingredience na 2 porce:
- 500 g libového vepřového masa
- 75 ml zeleninového vývaru (v lepším případě domácího, viz zde)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velké mrkve (oloupané, nakrájené na nudličky)
- hrst najemno nasekaného pórku
- na ochucení špetka nasekané petrželky, snítka tymiánu, půl lžičky drceného kmínu
- pepř
1. V misce si rozmícháme olej, vývar a koření s bylinkami.
2. Směs vetřeme do masa a celé maso vložíme do zapékacího pytlíku.
3. Oškrábanou a nakrájenou zeleninu přidáme do pytlíku k masu.
4. Pytlík zavážeme a dáme na plech.
5. Necháme péct v troubě předehřáté na 200°C přibližně 45 minut.

6. Celý pytlík vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.
7. Maso krájíme na plátky a servírujeme se zeleninou